Oorzaak laag libido

Write By: sportfood Published In: Libido Man Created Date: 2015-03-27 Hits: 2130 Comment: 0

De reden waarom je libido aan de lage kant is, is vaak te wijten aan onschuldige oorzaken. Hierbij kan gedacht worden aan stress, te weinig slaap, pijnklachten en andere oorzaken. In dit artikel lees je daar onder andere meer over. Ook besteden we aandacht aan hoe je je libido in korte periode kunt verhogen. Lees gauw verder voor het gehele artikel.

 

Waarom is mijn libido aan de lage kant

De reden waarom je libido aan de lage kant is, is vaak een mix van verschillende oorzaken. Een laag libido wordt gekenmerkt door een verstoring van de hormonen. Het hormoon testosteron met name. Deze kan namelijk verminderen. Wanneer dit het geval is en je dus een laag gehalte testosteron in je lichaam hebt zitten, betekent dit vaak dat je libido ook aan de lage kant. Het is niet mogelijk om je de testosteron waarde op te meten. Echter kun je ervan uitgaan wanneer je drang naar intimiteit de laatste maanden is afgenomen, dat je dit ligt aan dat je libido laag is.

 

Libido verhogen

Om je libido te verhogen is het belangrijk om eerst in kaart te brengen wat de oorzaak kan zijn. Vaak liggen er bepaalde gebeurtenissen of leefstijl aan ten grondslag. Hieronder de meest voorkomende.

  • Stress en moe zijn: stress, iedereen kent het wel. Je hebt er plotseling last van omdat het financieel niet zo lekker gaat of je je zorgen maakt over andere zaken. Stressvolle situaties moeten aangepakt worden wil je van af komen.

  • Te weinig: het is bekend dat Nederlanders te weinig slapen. Als je dit alsmaar doorgevoerd, dus iedere ochtend moe wakker wordt omdat je maar een aantal uren hebt kunnen slapen, is dat zorgelijk. Ook voor je libido.

  • Weinig activiteit tussen de lakens: wanneer je voor een lange periode geen intimiteit hebt, kan dat ook een oorzaak van een laag libido zijn. Belangrijk dus om het wel te blijven doen. Kun je geen erectie te krijgen.

 

Meer informatie nodig?

Kijk dan even in de categorie:

Libido verhogen vrouw

Leave A Comment

Captcha